Presentation

Maria Masoomi

Maria Masoomi driver konsultföretaget Maria Masoomi AB. Hon omnämns ofta som en debattör, inspiratör och matkreatör av stora mått. Hennes banbrytande verksamheter har skördat både framgångar och utmärkelser. År 2004 utsågs hon till Årets Yrkeskvinna av Business and Professional Women, Sweden, för att hon bl a "Med kunnighet, envishet och energi har hon skapat en framgångsrik karriär på ett område som är starkt mansdominerat."

 

År 2002 korades Maria till Årets Banbrytare av Nordea och Handelskammaren. I motiveringen kan man läsa: "Maria Masoomi representerar en ny och banbrytande generation företagare i Sverige. Hon har i praktisk verksamhet visat hur kreativitet, entreprenörskap och framåtanda leder till framgång".

 

År 2008 vann hennes kokbok Marias Persiska Bufféer tredje priset i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Awards i London. Maria Masoomi är en mångsysslare som sannerligen gått den långa vägen sedan hon ensamt emigrerat till Sverige. Hon är dessutom en flitig artikelförfattare, radiopratare och kolumnist; vilken ofta av olika företag och organisationer, anlitas för att inspirera andra och för att hålla föredrag i konferenser och kurser runt om i landet. Hennes målgrupp är alla ifrån läkare, tandläkare, sjukvårdspersonal, studenter vid sjuksköterske- eller restauranghögskolor till politiker, beslutsfattare, entreprenörer, krögare, tjänstemän, personal inom livsmedelshandel, livsmedelsindustrin och kockar; inom den offentliga och privata sektorn.

 

Som utbildad dietist och kostekonom har hon engagerat sig för god och hälsosam mat på alla nivåer och i olika sammanhang. Hennes olika verksamheter spänner över vida fält, från produktutveckling av färdiga maträtter (till bl a IKEA), utbildningar i mat, hälsa, sjukvård, pensionärers och emigranternas hälsa och matsituation, skolmat, religion&kost och konsultverksamhet på områden som rör interkulturella, integrations- och mångfaldsfrågor till engagemang i entreprenörskapsfrågor och landsbygdens utveckling till att ha eget radioprogram. Hon är välkänd för att vara energisk, modig och mycket samhällsengagerad och hennes debattartiklar (i UNT, SvD, Axess mfl) och det raka sättet hon kommunicerar på får ofta stor uppskattning, både när hon läser egna krönikor i radio eller när hon som föredragshållare eller moderator står på olika scener.

 

Maria kommer ursprungligen från Persien och har bott i Sverige sedan 1988. Hon har sitt kontor i Uppsala men sitt arbetsfält över hela landet.

 

Se alla bilder på

bildgalleri.masoomi.se

 

Följ mig på twitter!

@MariaMasoomi